Luokkataistelu jota voidaan myös kutsua luokkataisteluopiksi on luokkatietoiselle proletaarille hyvin tärkeä. Kapitalismi joka on koko maailmassa jatkuvasti proletaarin pahin vihollinen tuon vihollisen täydellinen hävittäminen on luokkataisteluopin vahva kulmakivi.

                               ( Lenin  Valtio ja vallankumous)

Luokkataisteluoppi,jota Marx sovelsi valtiota ja sosialistista vallankumousta koskevan kysymykseen,johtaa välittömästi proletariaatin poliittinen herruus sen diktatuuri  so. valta jota ei jaeta kenenkään kanssa ja joka nojauttuu välittömästi joukkojen aselliseen voimaan. Porvariston kukistaminen voidaan toteuttaa vain muuttamalla proletariaatti hallitsevaksi luokaksi joka kykenee tukahduttamaan porvariston kiertämättömän,vimmatun vastarinnan ja järjestämään kaikki työtä tekevät ja riistetyt joukot uutta talousmuotoa varten.

Miten 2010 luvulla elävä proletariaatti voisi soveltaa edellä Leninin ohjeita kapitalismia vastaan. 1) Luokkatietoisuus josta olen jo aikaisemmin paljon kirjoittanut sen ymmärtäminen ja sisäistäminen. 2) Joukkovoima  joka on vahva voima kun saamme kaikki luokkatietoiset liikkeelle ja kun ihmisten luokkatietoisuus on lisääntynyt silloin joukkovoima on yksi askel kohti vallankumousta. Hyvä esimerkki tästä on Kuuban vallankumous se lähti liikkeelle kahdellatoista miehellä,silloin Fidel Castro ja vähän myöhemmin kun Che Cuevara tuli mukaan tuo joukkovoima kasvoi niin,että se päättyi vallankumoukseen ja diktaatori Fulgecio Batistan häviöön vuonna 1959. 3) Vahva kommunistinen puolue. Ilman vahvaa kommunistista puoluetta ei voi syntyä vallankumousta koska silloin emme voi saada tarpeeksi voimaa murskata kapitalismia,puolue on vallankumouksen moottori joka pitää vallankumouksen kehityksen käynnissä.

Luokkataisteluopissa on myös huomioitava seuraava seikka Marxin ja Engelsin koko oppi pohjautuu ajatukseen ,että joukkoja on on kasvatettava järjelmällisesti käsittämään väkivaltainen vallankumous porvarillisen valtion vaihtuminen proletaariseen valtioon on mahdotonta ilman väkivaltaista vallankumousta.

Kuinka kauan proletariaatti joutuu vielä kärsimään kapitalistin riistosta,niin kauan kuin luokkatietoinen proletariaatti ymmärtää luokkataisteluopin ja sen tärkeyden ja katkaisee kahleensa.

Pääsihteeri Jarmo Åsnabrygg