Taantumusporvaristo ei koskaan Suomessa ole luopunut yrityksistään murtaa kommunistista liiketä sisältäpäin. Suuria toiveita se panee puolueen sisäisiin erimielisyyksiin käyttääkseen niitä omiin tarkoituksiinsa sekä opportunististen katsantokantojen levittämiseen poliittisesti horjuvaisten puolueen jäsenten keskuuteen. Puolueen riveihin tulee jatkuvasti täydennystä eivätkä tulijat ole yksinomaan eturivin työläisiä, vaan myös ihmisiä, jotka eivät ole riittävän kehittyneitä, joukossa eri välikerroksista lähteneitä, jotka tahtoen tai tahtomattaan tuovat mukanaan puolueeseen ennakkoluulonsa ja erehdyksensä. Sen tähden on aina olemassa objektiivinen mahdollisuus, että kommunistisiin puolueisiin pääsee tunkeutumaan porvarillista ja pikkuporvarillista vaikutusta, erilaisia opportunistisia näkökantoja, alakuloisuutta ja epäluttamusta voiton mahdollisuuteen. Juuri tästä syystä taistelu marxilais-leniniläisen maailmankatsomuksen puhtauden puolesta on kommunististen puolueiden olemassaolon ja kehityksen järkkymätön laki.

Revisionismin vaara    Työväenluokan taistelun kehittyessä muuttuvat porvarillisen ideologian vivahteet kuten esim. Kokoomus työväen asialla ja samoin Perussuomalaiset ja ym porvarilliset puolueet. Kapitalismin puolustelun karkeat muodot vaihtuvat hienompiin otteisiin mm pääministeri Stubb on omaksuunut vihtellisen sirkusmaisen esintymisen ja vetoa näin nuorisoon, että poltiikka on mielyttävä vihdettä, mutta todelliset sosiaaliset ja köyhien ihmisten asiat ovat ikäviä. Mutta porvarillisen ideologian olemus ei siitä muutu. Aivan samoin on opportunismin laita kuten SDP:ssä ja vasemmisto liitossa ja ym vastavanlaisissa rintamapuolueissa jotka ovat porvarillisessa ajatuksissaaan, sillä esiintyipä se missä muodossa tahansa sen ainaisena tarkoituksena on- joko avoimesti tai peitetysti-saada aikaan sovinto työväenluokana ja kapitalismin välillä, sopeuttaa työväenliike hallitsevien luokkien etujen mukaisesti ja näihän on tehnyt Sosiaalidemokraatit ja Vasemmisto liitto hallitus yhteistyössä Kokoomuksen kanssa työväen etujen vastaisesti. Juuri tähän tähtäävät opportunistien alituiset yritykset tarkistaa työväenluokan vallankumouksellista maailmankatsomusta, marxisma-leninsmiä.

Revisionismi eli marxilaisuuden,, tarkistaminen" on, kuten V.I.Lenin osoitti, ,, proletariaattiin kohdistuvan porvarillisen vaikutuksen ja proletaarien porvarillisen turmelluksen ilmentymistä yksi huomattavimpia, ellei huomattavin". Revisionismin ideologit pyrkivät  ,, tarkistamaan eli täsmällisemmin sanoen väärentämään kaikki marxilais-leninläisen teorian perusväittämät. Revisionistien teoreettiset ja käytännölliset  ponnistukset ovat tällöin aina loppukädessä palvelleet pyrkimystä puolueen hävittämiseen tai sen muuttamiseen reformistiseksi puolueksi kuten on tapahtunut Suomen Työväenpuolueen osalta joka on niin sanottu rintamapuolue ja ohjelmassa ei ole laisinkaan mainintaa sosialismista. Joissakin historallisissa olosuhteissa tätä aikomusta ei edes salata kuten on Suomen Työväenpuolueen kohdalla ja se on avoimesti reformistinen ja hyvksyy jäseniksi jopa porvarillisesti ajattelevia ja ainoa yhdistävä tekijä on liberaalisen markkinatalouden vastaisuus.

Nykyaikainen revisionismi yrittää saada huonoon huutoon marxismin-leninsmin suuren opin, se julistaa sen ,, vanhentuneeksi" ja nykyisin  yhteiskunnan kehitykselle muka merkityksensä menettäneeksi. Revisionistit pyrkivät kitkemään irti marxilaisuuden vallankumousellisen hengen, horjuttamaan työväenluokan ja työkansan uskoa sosialismiin. He vastustavat proletaarisen vallankumouksen ja proletariaatin diktatuurin historiallista välttämättömyyttä siirryttäessä kapitalismista sosialismiin, he kieltävät proletaarisen internationalismin periaatteet, he vaativat luopumista puoluerakennustyön leniniläisistä  pääperiaatteista ja ennen kaikkea demokraattista sentralismista, vaativat kommunistisen puolueen muuttamista taistelevasta vallankumouksellisesta järjestöstä joksikin keskustelukerhon kaltaiseksi.

Nykysisä oloissa revisonisti eivät läheskään aina esitä avoimia ehdotuksia puolueen lopettamisesta. Esiintyen  puolueen sisäisen demokratian lipun alla he pyrkivät puoluekurin kumoamiseen, oikeuden möntämiseen vähemmistölle olla tunnustamatta enemmistön hyväksymiä päätöksiä, toiminnan yhtenäisyyden hävittämistä, sen muuttamista erilaisten ryhmäkuntien taistelukenäksi. Revisonistit esiintyvät tavallisesti käyttäen lippunaan taistelua dogmatismia, kaavaoppisuutta vastaan. Tosiasiallissta luopumistaan marxilaissdesta he peittelevät vetomalla siihen, että itse marxilainen oppi edellyttää aikansa eläneiden väittämien korvaamista uusilla. Mutta vanhentuneiden väittäminen korvaamisella uusilla marxilaisilla väittämillä ei ole mitään tekemistä tämän vallankumouksellisen opin sisimmän olemuksen muodostavien marxisnin-leninismin pääperiaatteiden peruuttamisen kanssa. Revisionismin vaarallisuus onkin juuri siinä, että se torjuu marxilaisuuden sen kehittämisen varjolla. On luonnollista, että kommunistiset puolueet pitävät taistelua revisionismia vastaan kaikissa kysymyksissä, myös puolueen rakennustyön kysymyksissä yhtenä tärkeimmisstä ja alituisista velvollisuuksistaan.

 

Punakaarti työväenaatteellinen järjestö ry on marxilais-leniniläinen kommunistinen vallankumouksellien järjestö.

KAIKKIEN MAIDEN PROLETAARIT, LIITTYKÄÄ YHTEEN !

 

Abdullah Tammi