Luokkataistelun merkitys riistoyhteiskunnan liikkeellepanevana voimana ilmenee erikoisen havainnollisesti aikakausina , jolloin yhteiskunta-ja talousmuodostuma vaihtuu toiseksi, ts yhteiskunnallisten vallankumousten aikakausina. Tuotantovoimien ja tuotantosuhteiden välinen ristiriita, joka muodostaa yhteiskunnallisen vallankumouksen taloudellisen perustan, kypsyy hitaasti ja vähitellen vanhan tuotantotavan kehityskulussa. Mutta tämän ristiriidan ratkaisemiseksi on tarpeen todetaa miten EU:n aikana revisionismi vaikuttaa osallistumalla EU-vaaleihiin ja asettamalla ehdokkaita ja selityksennä olemme EU vastaisia ja siksi olemme vaaleissa. Mitä EU on todellisuudessaan? Eu on kapitalismin kannalta keino hallita ja vahvistaa yksityisen pääoman ja markkinavoimien yhää laajenevaa taloudellista mahtia ja sksi EU on oivallinen työkalu. Myös EU:n imperialismin voimat yhdessä amerikkalaisten imperialistien kanssa levittävät vaikutus aluettaan kansojen orjuttamiseksi.

Takavuosina puhuttiin Suomessakin konsensuus yksimielisyyden rakentavasta vaikutuksesta erilaisten ettu järjestöjen ja valtiovallan laajasta yksimielisyydestä jolla valtio oli sitonut ay-liikkeen ja työväenpuolueet tehokkaasti porvarilliseen parlamentarismin tavoitteisiin. Aikaisemmin Suomen kommunistinen puolue oli enemmistöläisten päätöksellä luopunut marxilaisuuden käsitteestä diktatuuristan ja proletariaatin diktatuurista vallankumouksesta ja näin taisteleva työväenliike oli riisuttu taistelu aseista ja vaikutus on ollut työväenliikkelle tuhoisa.

Mutta tämän ristiriidan ratkaisemiseksi on tarpeen vallitsevien tuotantosuhteiden peripohjainen murskaaminen , ja sitähän ei milloinkaan onnistuta suorittamaan  vähitelleen tapahtuvien muutosten avulla kuten esimerkiksi väittävät STP,SKP ja Vasemmistoliitto ja SDP:hän täysin porvarillinen puolue. Ovathan hallitsevien luokkien edut erottamattomasti sidotut näihin suhteisiin senkin jälkeen, kun nämä suhteet ovat lakanneet vataamasta tuotantovoimien tasoa. Hallitsevat luokat voivat viettää loiselämää, säilyttää hallitsevan ja etuoikeutetun asemansa vain niin kauan kuin kyseisessä yhteiskunnassa vallitseva omistusmuoo pysyy koskemattomana. Ei ainoakaan riistävä luokka ole koskaan luopunut eikä luovu vapaaehtoisesti omaisuudestaan, ettuoikeutetun asemansa lähteestä.

Tämä ei tietenkään merkitse, että yhteiskunnallinen vallankumous tapahtuu uhreitta. Sehän on luokkataistelun kohokohta, korkein aste. Voittoisa vallankumous ei ole ajateltavissa ilman aikansa eläneiden luokkien vastarinnan voittamista, koska ne tavallisesti eivät lainkaan ilmennä tyhjentävästi yhteiskunnallisen vallankumouksen koko sisältöä. Sellaiset taistelumuodot ovat luonteenomaisia vain sen muutamille vaiheille poliittiselle vallankumoukselle, vastavallankumouksen kukistamiselle jne.

Mutta niisäkin tapauksissa, jolloin aseellinen taistelu on esittänyt konkreettisten historiallisten olosuhteiden vuoksi suurta osaa yhteiskunnallisessa vallankumouksessa, se ei ole ollut itsetarkoituksena. Pääasia jokaisessa yhteiskunnallisessa vallankumouksessa on edellysten luominen yhteiskunnan nopealle etenemiselle edistyksen tietä. Kirugin veitsen tavoin vallankumous poistaa sen mikä haittana yhteiskunnan elimistön jatkuvalle kehitykselle, mikä aiheuttaa pysähdystilan ja kaikenlaista yhteiskunnallisia onnettomuuksia. Mutta vallankumous ei ole ainostaan kaiken aikansa eläneen, lahonneen ja eteenpäinmenoa haittaavan poisleikkaamista. Hävitetyn tilalle se luo uudet, edistykselliset yhteiskunnalliset olot ja suhteet.

Vallankumoukset ovat aikakausia, jolloin luokkataistelu kärjistyy äärimmilleen. Kansanjoukkojen tietoisuus, tahoto ja innostus ilmenevät näinä kausina erikoisen voimakkaina. Kansanjoukot, Lenin kirjoitti, eivät milloinkaan pysty esintymään niin aktiivisena uuden yhteiskunnallisen järjestyksen luojana kuin vallankumouksen aikana. Tällöin tapahtuu yhteiskunnallisen kehityksen valtava jouduttaminen, yhteiskunnan nopein ja päättävin liike edistyksen tiellä. Siitä syystä Marx nimitti vallankumouksia,, historian vetureiksi.

Tästä seuraa, että ne jotka himmentävät luokkaristiriitoja, ehdottavat  (revisionistit) työtätekevien luokkien taistelun supistamista, pyrkivät taittamaan siltä (vallankumoukselta) kärjen ja heikentämään sitä sekä saarnaavat luokkarauhaa, ovat edistyksen vihollisia, pysähdystilan ja taantumuksen puoltajia, niin kauniiden sanojen taakse kuin he kätkeytynevätkin. Sellainen asnnoituminen ei kelpaa tyläisille eikä muillekaan edistyksellisille ihmisille, jotka katsovat tehtäväkseen sorrettujen luokkien taistelun kehittämisen riistäjiä vastaan. Niin yhteiskunnan ratkaistavina olevien välittömien kuin kaukaisempienkin tehtävien kannalta vastaa tämän taistelu ihmiskunnan enemmistön etuja ja auttaa sen edistystä.

Punakaarti työväenaatteellinen järjestö ry on marxilais-leninläinen kommunistinen vallankumouksellinen järjestö.

KAIKKIEN MAIDEN PROLETAARIT LIITTYKÄÄ YHTEEN !

Abdullah Tammi

 

Liity jäseneksi Punakaarti työväenaatteelliseen järjestöön.

PTAJ:n yhteystiedot:  Puh.  045-326 4014, S-posti       [email protected]