Meille PTAJ:n kommunisteille on kommunistisen opin selveneminen merkinnyt kerrassaan uuden mailmankatsomuksen aukenemista. Se on tehnyt meissäkin sosialistisen vallankumouksen. Vasta nyt valveilla ollen näemme sosialismin päivävalon, josta ennen korkeintaan unta näimme. Kommunistisen tietoisuutemme olemme ottaneet vastaan velkana, joka meidän on maksettava uskollisella työllä ja taistelulla kansainvälisen sosialistisen vallankumouksen hyväksi ja ennen kaikkea Suomessa.

Kommunismi on valanut mieliimme kuvaamattoman lohdullisen tietoisuuden siitä, että nekään suuret uhrit, joita maamme työväenluokka vuona 1918 on kärsinyt taisteluissaan  ja tilapäisessä tappiossaan sekä varsinkin senjälkeen Suomen porvariston ennenkuulumattoman petomaisessa kostossaan ja vainossaan, niin nekään eivät ole hukkaan kärsityt ja ne ovat kansainvälisen ja Suomen köyhälistön voiton hyödyksi. Sitä voittoa Suomen työläiset vuoden 1918 taistelullaan edesauttoi.

Ja vielä nousevat Suomen työläiset maasta, sillä kommunismin tulisana lyö synkimmänkin sorron yöhön kirkastavan toivon salaman. Se iskee epätoivon kahleet poikki ja terästää murretun sielun murtumattomaksi voitonvarmuudeksi.Sinä päivänä, kun maan ääriin kuuluu kutsu" Tää on viimeinen taisto !" sinä päivänä kun Suomen työläiset lähtee liikkeelle sosialistiseen vallankumoukseen saa maailma nähdä, että Suomen työläiset rientää rivin ja voittoon !

                     ELÄKÖÖN SOSIALISTINEN VALLANKUMOUS !