Marxilaisella filosofialla- dialektisella materialismilla. diealektisella materialismilla- on kaksi huomattavaa luonteenomaista piirrettä. Yksi on sen luokkaluonne: se tunnustaa avoimesti, että dialektinen materialismi palvelee proletariaattia. Toinen on sen käytäntö-luonne: se korostaa teorian riippuvaisuutta käytännöstä, korostaa sitä, että teoria riippuvaisuutta käytännöstä, korostaa sitä, että teoria perustuu kytäntöön ja palvelee puolestaan käytäntöä.

Maexilaisen filosofian mielestä tärkeimänä kysymyksenä ei ole se, että ymmärretään objektiivisen maailman lainmukaisuudet ja kyetään siten selittämään sitä, vaan se, että näiden laimukaisuuksien tuntemusta sovelletaan aktiivisesti maailman muuttamiseksi.

Ihmisen yhteiskunnallinen oleminen määrää hänen ajattelunsa. Kansanjoukkojen omaksuttua eristykselliselle luokalle ominaiset oikeat ajatukset nämä ajatukset muuttuvat yhteiskunta muuttavaksi ja maailmaa muuttavaksi aineelliseksi voimaksi.

Kenelläkään, joka haluaa tuntea jonkin asian, ei ole muuta keinoa kuin olla kosketuksessa siihen, toisin sanoen, elää (toimia) sen vaikutuspiirissä....Jos haluatte tietoa, teidän on osallistuttava käytäntöön, joka muuttaa tedellisuutta. Jos haluatte tietää, miltä päärynä maistuu, teidän on muutettava päärynää syömällä sitä itse.....Jos haluatte oppia tuntemaan vallankumouksen teorian ja menetelmät, teidän on osallistuttava vallankumoukseen. Kaikki todellinen tieto saa alkunsa välittömästä kokemuksesta.

KAIKKIEN MAIDEN PROLETAARIT LIITTYKÄÄ YHTEEN !

Punakaarti työväenaatteellinen järjestö on marxilais-leniniläinen kommunistinen vallankumouksellinen järjestö.