Eurovaalit ovat saaneet puolueet erilaisilla temoila kalastelemaan kansalaisten ääniä. Eduskunnan ulkopuoliset puolueet ova myös panostaneet EU-vaaleihin ja tarkemmin katsottuna niiden tyyli on hyvin samankaltaista kuten eduskunnassa olevilla puolueilla ja puhutaan hyvinvointi Suomesta, sinänsä kaunista puhetta, mutta aivan sama porvarillista mössöä ja vain puheita kuten eduskunta puolueet.

Eduskunnan ulkopuoliset puhuvat EU:sta eroaamisesta, mutta ihmetystä herättää, miksi tämän johdosta EU-vaaleihin jos ollaan eroaamassa EU:sta kun päätöksen eroamisesta tekee kansallinen parlamentti. Olisi ymmärettävä jos nämä ryhmät aloittaisivat kansalaisaloitteen kautta eroamisen EU:sta.

Suomen liityminen  EU:hun käynnisti ennenäkemattömään teollisuuden siirtymisen Suomesta ulkomaile ja työpaikkojen vähentyminen. Miksi näin on tapahtunut ? EU:hun liittyminen mahdollisti yksityiselle pääomalle mahdollisuuden siirellä osaamista ja tuotantoa ulos kapitalistien äärettömässä ahneudessaan.

Täytyy myös käsittää EU:n luone sillä senhän ovat alkuaan perustaneet rikkaat teollisuusmaat joiden tarkoituksena on ollut vahvistaa EU:n kapitalistista mahtia. Kreikan talouskriisin yhteydessä tulikin EU:n linjaukset voimakkasti esille miten vaatimuksena oli Kreikalle, että rautateiden ym yksityistäminen. Suomessa on myös VR:n  yhtiöittäminen ja postilaitoksen yhtiöittäminen  Itela Oyj. Nämä toimet ovat avaneet myös euroopan alueen suur yhtiöille mahdollisuuden kaapata Suomesta sivuja ja viimeksi mm Rautaruukin kohdalla. Itelan postin jakelu tökki sen johdosta kun on mittavasti henkilöstön määrä vähennetty toimintaan kovien kapitalismin säännöillä ja palvelut ovat heikentyneet.

Edellä kerrotulla tuli osoitettu EU:n olemus ja tarkoitus. Siksi on erikoista miten työväenpuolueet ovat EU-vaaleissa antamassa hyväksynän EU:n kapitalismille. Kataisen (kok) porvarihallitus ja aikaisemat hallitukset ovat määrätietoisesti kovilla rakenteellisilla toimillaan EU:n linjauksien mukaisesti kohdentaneet leikkaus-ja säästöohjelmillaan vähävaraisiin ihmisiin ja antamalla yksityiselle pääomalle kannustavia helpotuksia jotta pääomapiirit saisivat mitä suurempaa voittoa lisää ja työläisille murusia herrojen pöydältä. Lisäksi EU: luoma porvarillinen demorattia on tavalliselle ihmiselle hyvin etäinen ja päätökset ja lainsäädännöstä kuulemme vain kun ne ovat astuneet  voimaan. EU on imperialistien ja kapitalistien etuvartio.

Miten sosilistinen järjestelmä toimi ja miten otetaan kansalaiset huomioon päätöksenteossa ? Demokraattinen sentralismi on sosialistisen valtion organisaation ja toiminnan yleisperiaate. Tämä merkitsee, että kaikki johtoelimet valitaan, että niillä on oikeus antaa määräyksiä ja että niillä on selvitysvelvollisuus valitsijoitansa kohtaan. Valitsijat puolestaan voivat erottaa valitsemansa elimet.

Soveltamalla demokraattisen sentralismin periaatetta valtio kykenee sosialistisen omaisuuden luomalla pohjalla ohjaamaan ja suunnittelemaan yhtenäisesti koko yhteiskunnallista kehitystä ja samalla takaamaan tarpeellisen määrän työtätekevien luovaa toimintaa.Mitä pätevämpää valtion keskusjohto-ja suunnittelutoiminta on, sitä pysyväisemmin onnistutaan edistämään kaikkien työtätekevien aloitteellisuutta ja laajaa yhteistyötä. Näide molempien puolien yhdistymisestä syntyy sosialistisen kehtyksen edistyminen.

Mitä pätevämmin sosialistinen valtio organisoi kaikkien yhteiskunnallisten voimien ja laitosten yhtenäisen ja tietoisen yhteistoiminnan, sitä paremmin se vahvistaa jokaisen yksityisen kansalaisen vakamusta, että hänen työnsä ja hänen ajatuksensa sosialistisen yhteiskunnan edelleenkehittämiseksi on samalla työtä hänen oman mielekkään ja onnellisen elämänsä hyväksi. Tässä on demokraattisen sentralismin ydin.

Eräs demokraattisen sentralismin ydinongelmista on sentralismin ja sosialistisen demokratian läheinen vuorovaikutussuhde. Sosialistisessa valtiossa keskeisten ratkaisujen laatimiseen osallistuvat työtätekevät ja heidän kollektiivinsa, valtion paikalliselimet, tuotantolaitokset, osuuskunnat ja joukkojärjestöt. Näin syntyneet ratkaisut-lait, asetukset ja muut periaatepäätökset-muodostavat sitten koko yhteiskunnan, sen elinten ja järjestöjen toimintaa velvoittavan pohjan. Demokraattinen sentralismi on osoittautunut eläväksi ja tehokkaaksi periaatteeksi, joka edistää kaikkien yhteistyötä sosialistista valtiota koskevissa asioissa.

Miten voimme siirtyä sosialismiin ja työväen todelliseen demokrattiaan ? Vastaus on vallankumouksen kautta kuten Lenini kirjoitti, "Marxi ja Engelsin oppi väkivaltaisesta vallankumouksen kiertämättömyydestä koskee porvarillista valtiota. Se ei voi vaihtua proletaariseen valtioon (proletariaatin diktatuurin),, kuoleentumisen kautta, vaan yleisenä sääntönä on, että se voi vaihtua vain väkivaltaisen vallankumouksen kautta." Luokat taistelevat, jotkut luokat voittavat, toiset eliminoidaan ja tälle näkökannalle vastakkainen kanta on historiallista idealismia.

 

Abdullah Tammi

Punakaarti työväenaatteellinen järjestö on marxilais-leninläinen kommunistinen vallankumouksellinen järjestö.