Proletaarin vallankumous ja sen muodoista on keskusteltu, sekä revisionistit ovat voimakkasti puhuneet eränlaisen rintama puolueen muodostamisen puolesta niin sanotun leipä puolueen, joka myös vastustaa liberaalista markkinataloutta, mutta toimii porvarillisen parlamentarismin kautta. Keskusteluissa olen saanut vastauksen, että kun ihmiset eivät ole luokkatietoisia niin siksi toimitaan näin. Maasamme tällä hetkellä on voimakkaat taantumukselliset voimat ja kyllä edellyttää luokkatietoista politiikka ja siksi tulen eisttämään miten luokkataistelun korkein aste on sosilistinen vallankumous.

Proletariaatin luokkataistelun korkin aste siis on valankumous. Kommunismin viholliset kuvailevat proletaarisen vallankumouksen vallankaappaukseksi, jonka suorittaa kommunististen ,, salaliittolaisten" pieni ryhmä. Se on ilkeämielistä valhetta. Marxismin-leninismi ei tunnusta ,, palatsivallankumouste", salaliittolaiskapinoiden eikä aseistetun vähemmistön vallankaappaustaktiikkaa. Tämä seuraa loogisesti sosiaalisten prosessien marxilaisesta käsittämisestä. Pohjautuvathan vallankumouksen syyt viime kädessä yhteiskunnan aineellisiin elämänehtoihin, tuotantovoimien ja tuotantosuhteiden väliseen ristiriitaan. Tämä ristiriitta saa ilmauksena valtavien väestökerrosten, luokkien yhteentörmäyksissä, niiden noustessaa taisteluun yksityishenkilöiden, ryhmien ja puolueidenkin tahdosta riippumattomin objektiivisten syiden vaikutuksesta. Kommunistinen puolue järjestää joukkojen toimintaa, johtaa joukkoja, mutta ei yritä tehdä vallankumousta näiden ,, puolesta", omin voimin.

Työväenluokan sosialistinen valankumous eroaa kaikista aikaisemmista yhteiskunnallisista vallankumouksista useiden tärkeiden erikoisuuksiensa vuoksi. Pääasiallinen erikoisuus on se, että kaikki aikaisemmat vallankumoukset johtivat ainostaan riiston muotojen vaihtumiseen, kun sosialistinen vallankumous tekee lopun kaikenlaisesta riistosta ja johtaa loppujen lopuksi luokkien hävittämiseen. Se on syvällisin historiassa tunnetuista uudistuksista, yhteiskunnallisten suhteiden täydellinen uudelleenjärjetely alhaalta ylös asti. Sosialistinen vallankumous merkitsee riistäjien luokkayhteiskunnan tuhatvuotisen historian loppua, yhteiskunnan vapauttamista kaikista sorron muodoista, ihmisten todellisen veljeyden ja yhdenvertausuuden aikakauden alkua, ikuisen rauhan pystyttämistä maan päälle, ihmiskunnan täydellistä sosiaalista tervehdyttämistä. Tässä on proletaarisen vallankumouksen valtava yleisinhimillinen sisältö. Se on mitä tärkein käännekohta ihmiskunnan kehityksessä.

Sosialistinen vallankumous on siis työtätekevien joukkojen oma vallankumous, ne tekevät sen itseään varten. Työväenluokan vallankumous ja siinä työläiset, jotka muodostavat työtätekevien joukkojen huomattavan osan, eivät esitä ainoastaan iskujoukon, vaan myös hegemonian, vallankumouksen innoittajan ja johtajan osaa. Työväenluokan voitto johtaa ihmisen riiston täydelliseen lopettamiseen, kaikkien työtätekevien vapauttamiseen kaikenlaisesta sorrosta. Vain työväenluokan vallan pystytämisen kautta voi tapahtua siirtyminen kapitalismista sosialismiin.

Sosialistiesen vallankumouksen historiallisena tehtävänä on tuotantovälineiden kapitalistisen yksityisomistuksen ja ihmisten välisten kapitalististen tuotantosuhteiden lakkauttaminen, niiden korvaaminen tuotantovälineiden yhteiskunnallisella, sosialistisella omistuksella, sosialistisilla tuotantosuhteilla. Mutta tämän muutoksen toteuttaminen on mahdotonta niin kauan kuin valta on porvaristolla. Porvarillinen valtio on pääesteenä kapitalistisen järjestyksen toiseksi muuttamisen tiellä. Se palvelee uskollisesti riistäjä, suojelee näiden omaisuutta. Ennen kuin voidaan hallitsevilta luokilta ottaa pois omaisuus ja luovutta se koko yhteiskunnalle, on kapitalisteilta otettava pois valtio a nostettava valtaan työtätekevä kansa sosialistisessa vallankumouksessa. Porvarisiston valtio on siis korvattava työtätekevien sosialistisella valtiolla. Sellaisen valtion muodostaminen on välttämätöntä vielä senkin vuoksi, että vain valtiovallan avulla työväenluokka voi ratkaista ne valtavat rakentavat tehtävät, jotka sosialistinen vallankumous sille asettaa.

Sosialistiset suhteet eivät voi syntyä kapitalismin pitteissa. Ne syntyvät työväenluokan vallanoton jälkeen, kun työtätekevien sosialistinen valtio kansallistaa kapitalistien omistamat tuotantovälineet, tehtaat, kaivokset, liikenteen, postin ja pankit jne, ja muuttaa ne yhteiskunnalliseksi, sosialistiseksi omaisuudeksi. On selvä, että tätä ei voida tehdä ennen vallan siirtymistä työväenluokalle. Mutta kapitalistisen omistuksen kansallistaminen on vasta alkua niille vallankumouksellisille muutoksille, joita  työväenluokka suorittaa. Sosialismiin siirtymiseksi on sosialistiset taloudelliset suhteet ulotettava koko talouteen, järjestettävä uudelleen kansan taloudellinen elämä, luotava tehokas suunnitelmatalous, järjestettävä uudelleen  sosialistiselle pohjalle yhteiskunnalliset ja poliittiset suhteet, ratkaistava monimutkaisia tehtäviä kultturin ja kasvatuksen alalla. Kaikki tämä valtavaa rakentavaa työtä, ja sen suorittamisessa sosialistinen valtio esittää poikkeuksellisen tärkeä osaa. Sen tärkein väline työtätekevien käsissä sosialismia ja siten kommunismia rakennettaessa.

KAIKKIEN MAIDEN PROLETAARIT LIITTYKÄÄ YHTEEN !

Punakaarti työväenaatteellinen järjestö ry on marxilais-leniniläinen kommunistinen vallankumouksellinen järjestö (puolue)

 

Abdullah Tammi