Porvaristo ja pikkuporvaristo tuovat väistämättömästi esille omat ideologiansa. On väistämätöntä, että ne ilmaisevat itsepintaisesti ajatuksensa poliittisista ja ideologisista kysymyksistä kaikin mahdollisin keinoin. Niiden ei voi odottaakaan tekevän toisin. Meidän ei tulisi käyttää painostuskeinoja ja estää niitä ilmaisemasta ajatuksiaan, vaan sallittava niiden tehdä näin ja samalla väiteltävä niiden kanssa ja kohdistettava niihin asianmukaista arvostelua. Meidän on epäilemättä arvosteltava kaikenlaisia vääriä ajatuksia kuten rintama-puolueen reformistit esittävät rintama-puoleen muodostamista ilman, että ohjelmassa ei ole tavoittena sosialismi ja marxilaisuus on poistettu puolueen ohjelmasta. Siis meidän on taisteltava porvaristoa-ja pikkuporvaristoa vastaan. Ei tietenkään olisi oikein pidättyä arvostelusta, katsella syrjästä sillä aikaa kun väärät ajatukset leviävät esteettömästi ja antaa niiden monopolisoida alan.

Virheitä on arvosteltava ja myrkyllisiä revisionistisia rikkaruohoja vastaan on taisteltava kaikkialla ja missä tahansa niitä esintyy. Mutta tällainen arvostelu ei saa olla kaavamaista eikä metafyysistä metodia saisi käyttää, vaan meidän olisi pyrittävä soveltamaan dialektista metodia. Tieteellinen erittely ja vakuuttava perusteleminen ovat tarpeen.

Punakaarti työväenaatteellinen järjestö ry on marxilais-leniniläinen kommunistinen vallankumouksellinen järjestö (puolue).

KAIKKIEN MAIDEN PROLETAARIT, LIITTYKÄÄ YHTEEN !

Ps. Punakaarti työväenaatteellinen järjestö PTAJ on esittänyt selvän vaihtoehdon kapitalismille,  muodossa sosialistisen yhteiskunnan mallin.