Sosialismi toteuttaa oikeuden työhön kaikille kansalaisille. Tämän oikeuden takaa koko kansantaloudellinen organisaatio,pulien poistaminen ja työttömyyden lopettaminen on Punakaarti työväen aattellisen järjestön keskeisiä tavoitteita. Yhteiskunnan jakautuminen työtätekevään enemmistöön ja toisten riistosta elävään joutilaaseen vähemmistöön käy sosialilismin vallitessa mahdottomaksi ,sillä työstä tulee ainoa tulolähde ei pörssi kapitalisteja ole sosialistisessa yhteiskunnassa.

Kun kaikki perustuotantovälineet keskittyvät sosialistisen valtion ja tuotantoosuuskuntien haltuun,työ menettää yksityisen luoteensa ja saa välittömästi yhteiskunnallisen luonteen. Se merkitsee ,että jokaisen ihmisen työtoiminta palvelee kansantaloussuunnitelman tietyn osan täyttämistä. Kapitalismin vallitessa jokainen tavarantuottaja toimii omalla vastuullaan. Tavarantuottajat ovat yhteydessä toisiinsa markkinoiden kautta. Siellä ja vasta siellä selviää lopulta yhteiskunnan todellinen tarve näiden ja noiden työnlakien kulutukseen. Pulat ovat erittäin havainnollisena todisteena työvarojen tuhlaavasta käytöstä kapitalistisessa yhteikunnassa. Miljoonien ihmisten raskas työ vuorottelee täällä työttömyyden vaivojen kanssa.

Työn välittömästi yhteiskunnallinen luonne sosialismin vallitessa missä edeltäkäsin otetaan lukuun yhteiskunnan mahdolliduudet ja tarpeet myötävaikuttaa uusien kiihokkeiden kehittymiseen työtätekevällä. Aineellisen etuharrastuksen rinnalle ilmaantuu moraalisia kannustimia työhön. Tästä johtuen tajutaan suuremassa määrin työn merkitys se muutuu vähitellen yksinkertaisesta toimeentulokeinosta kunnia-asiaksi. Työtätekevien tuotannollinen aktiivisuus kasvaa,heidän osallistumisensa yhteiskunnalliseen elämään voimistuu.Uutta suhtautumista työhön ja työtätekevien huolenpitoa.

SOSIALISTINEN YHTEISTYÖ ON RIISTOSTA VAPAIDEN TYÖNTEKIJÄIN TOVERILLISTA YHTEISTOIMINTAA!