Kommunistilla tulisi olla avara mieli ja hänen tulisi olla uskollinen ja aktiivinen sekä pitää vallankumouksen etuja todellisena elämänään ja alistaa henkilökohtaiset etunsa vallankumouksen eduille; aina ja kaikkialla hänen olisi pidettävä kiinni periaatteesta ja käytävä väsymätöntä taistelua kaikkia virheellisiä ajatuksia ja toimia vastaan puolueen kollektiivisen elämän lujittamiseksi sekä puoleen ja joukkojen välisten siteitten vahvistamiseksi; hänen tulisi olla enemmän kiinnostunut puolueesta ja joukoista kuin kenestäkään yksilöstä ja enemmän kiinnostunut muista kuin itsetään. Vain silloin hän ansaitsee kommunistin nimen.

Milloinkaan ja missään olosuhteissa kommunistien ei tule asettaa henkilökohtaisia etujaan ensi sijalle; hänen tulee alistaa ne kansakunnan ja joukkojen etujen alaisiksi. Tästä johtuen itsekkyys, velttous, lahjoittavuus, kuten Suomessa yritys kapitalistit ja virkamiehet ovat tehneet, julkisuuden tavoittelu jne, ovat erittäin halveksittavia, kun taas epäitsekkyys,  koko tarmolla tehty työ, varaukseton omistautuminen yleisten etujen hyväksi sekä hiljainen uurastus ansaitsevat kunnioituksen.

Kommunistien on oltava aina valmiina puolustamaan totuutta, koska totuus on kansan etujen mukaista; kommunistien on oltava aina valmiina oikaisemaan virheitään, koska virheet ovat vastoin kansan etuja.Jokaisen joukkoliikkeissä työskentelevän kommunistin tulee olla kansanjoukkojen ystävä eikä niiden pomo, väsymätön opettaja eikä byrokraattinen poliitikko.